Projectnaam:

Herbestemming en duurzame renovatie noodkerk Genebos (Ham) door Fietsbasis vzw

Duur van het project:

Aanvang en einde van het project: 1/1/2012 tot 30/06/2014

Fietsatelier Ham

Een oud kerkgebouw dat al meer dan drie jaar leegstond werd door de plaatselijke kerkfabriek aangeboden aan vzw Fietsbasis om te huren in erfpacht.

Omdat we een locatie zochten voor onze nieuwe activiteit, namelijk het assembleren van elektrische fietsen leek ons dit een opportuniteit.  Het gebouw bevond zich echter in niet al te beste staat. Het dak had dringend een opknapbeurt nodig en zowel op gebied van sanitair, verwarming als elektriciteit diende er nog een en ander gerenoveerd te worden. De constructie van het gebouw zelf werd, na consultatie van een architect, voldoende bevonden om te kunnen starten. Op die manier konden we er een basisatelier uitbouwen, dat snel omgevormd en uitgebreid kon worden.

Op 1 oktober 2011 zijn de werkzaamheden gestart, beginnend met één begeleider en uiteindelijk vier medewerkers. Het meeste werk werd zelf uitgevoerd, bijvoorbeeld: afbreken, deurgaten dichtmetselen en nieuwe maken, nieuwe gyproc-muren plaatsen, bezetten van muren, plaatsen van sanitair, vernieuwen van de elektriciteit en het plaatsen van hekwerk voor vensters en keldergaten. Alleen de dakwerken, het laswerk en het plaatsen van camerabewaking werd uitbesteed.

Eind december waren deze werken klaar zodat men in januari 2012 kon beginnen met de assemblage van de elektrische fietsen.

Dankzij de steun van volgende instanties:

 

         


  

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling:
Europa investeert in zijn platteland

Dankzij de steun van:

 

Europees Landbouwfonds voor
Plattelandsontwikkeling:
Europa investeert in zijn platteland