Fietstaxi Hasselt - Tijdelijk niet beschikbaar

fietstaxi hasselt

 

Voortaan toert in de Hasseltse binnenstad een fietstaxi rond, een moderne versie van de Aziatische riksja.
De fiets zal van mei tot augustus op dinsdag, vrijdag en zaterdag binnen de kleine ring rondrijden, zonder vaste halteplaatsen. Shoppers en toeristen kunnen de fietstaxi halt doen houden en gratis opstappen.

Het stadsbestuur werkt voor het fietstaxi project samen met de vzw Basis. Die baat de fietstaxi uit en zorgt ook voor chauffeurs die gelukkig niet helemaal alleen moeten trappen, want de fietstaxi is uitgerust met een hulpmotor. “De fietstaxi rijdt voorlopig alleen op de drie drukste dagen in de stad: op zaterdag en de marktdagen dinsdag en vrijdag”, legt mobiliteitsschepen Rob Beenders uit.

De andere dagen van de week kan de fietstaxi gehuurd worden op vraag via fietspunthasselt@vzwbasis.be.

“Op die dagen toert de fietstaxi tussen 10 en 18 uur door de binnenstad. Reserveren kan niet. Gewoon opstappen als de fietstaxi leeg is, is dus de boodschap. Mensen die slecht te been zijn of personen met een handicap krijgen voorrang. De fietstaxi heeft ook geen vaste standplaats. Wij willen Hasselt op deze manier een nieuwe attractie bezorgen en tegelijk de stad nog beter toegankelijk maken.”

Twee vliegen in één klap dus, en dat is ook de mening van Marie-Louise Bollen. Zij laat haar man eenzaam achter op de Grote Markt om met kleinkinderen Sam en Toon de eerste rit van de taxidienst mee te maken. Er is plaats voor twee volwassenen.

“Heel leuk en typisch Hasselts”, beoordeelt Marie-Louise haar fietstaxidoop. “Je ziet de binnenstad op een andere manier en de mensen lachen allemaal als ze je zien passeren. Opvallend en leuk.”